Nieuws

Nasca's eerste nestje!

16 mei 2018

Nasca, de Rhodesian Ridgeback van een nicht van me, kreeg 16 mei haar eerste nestje! Maar liefst 6 gezonde reutjes en teefjes. Volg alles tot op de voet op Rhodesian Ridgeback Kennel Leeuwekop.

Interesse in de pups? Je mag altijd contact opnemen met info@dewolfopticiens.be.

Duscha overleden

22 februari 2018

Op 22 februari namen we afscheid van Duscha op 14-jarige leeftijd. Ze was een fantastische hond en lieve vriendin. We zullen haar missen.

De website blijft voorlopig bestaan.

Duscha_oud

 

Duscha met pensioen

26 juli 2013

Aangezien ik mailtjes blijf ontvangen over puppy's wil ik hier toch even melden dat Duscha met pensioen is. Ze heeft een mooie leeftijd en is nog steeds even energiek als toen ze een pup was, maar ze heeft de leeftijd niet meer om nog pups te krijgen. Ridgebacks krijgen grote nesten en dat vraagt toch veel van zo'n teefje, zo'n risico's wil ik met haar niet meer nemen.

Ik hoop wanneer Duscha er niet meer is dat ik misschien een pup kan kopen van één van haar afstammelingen. Maar voorlopig zit dat er nog niet in. Ik zal Duscha niet vervangen zolang ze er nog is. Het is een schat van een beest en ik hoop dat ze nog vele jaren met ons oud kan worden.

Als je vragen hebt over het ras in het algemeen mag je me nog altijd mailen, ik deel mijn ervaringen graag, maar je zal soms wel wat geduld moeten hebben, want zoveel ben ik met de mails niet meer bezig.

Ik hoop dat deze site toch nog nuttig kan zijn voor zijn bezoekers, verder kan je Duscha's avonturen blijven volgen op www.facebook.com/ridgebackduscha.

 

Kyla, Duscha's vriendje, is bevallen van haar tweede nestje!

23 augustus 2012

Kyla, de ridgeback van mijn broer, is op 15 augustus bevallen van haar 2de nestje pups. Maar liefst 10 pups, 5 teefjes en 5 reutjes, heeft ze op de wereld gezet. Ga snel kijken op haar eigen mini-website voor meer info of haar facebookpagina.

Meer info: neem rechtstreeks contact op met mijn broer via wim@rspromotions.be of 0493 25 83 56.

 

Alle pups verkocht en ander goed nieuws

26 juni 2012

Begin juni zijn alle pups vertrokken naar hun nieuwe baasjes en ze doen het goed daar. Ik ben blij dat ik voor elke pup weer een leuke nieuwe familie heb gevonden en ben er vast van overtuigd dat ze er goed zitten :-) Duscha is intussen weer herenigd met haar best vriend Hiero en is weer alle kilo'tjes aangekomen die ze met de zwangerschap en pups heeft verloren.

En er is ander leuk nieuws! Kyla, de ridgeback van mijn broer, is gedekt! En nog wel door dezelfde papa als die van mijn pups. Dat belooft een mooi nestje te worden. Als je meer info hierover wil kan je een keer een kijkje nemen op Kyla's miniwebsite (die helaas nog niet up-to-date is) of het nummer 0493 25 83 56.

 

Puppyvoer en ontwormingsmiddel

03 mei 2012

Sinds maandag krijgen de kleine spruitjes puppybrokjes te eten. Lekker plat geweekt nog natuurlijk, maar ze vinden het geweldig. Op hun fotopagina zie je een filmpje en foto van hun allereerste eetpartij. Ze zijn intussen ook al eens ontwormd geweest en niks te bespeuren. Ze zijn dus kerngezond!

 

Nieuwe foto's en een filmpje van de pups online!

17 april 2012

De pups zijn intussen 12 dagen oud. De oogjes zijn open gegaan, de eerste bezoekers zijn geweest en binnenkort worden de eerste stapjes gezet. Ik heb van de voorbije dagen een filmpje en nieuwe foto's online gezet. Neem ook een kijkje op Duscha's facebookpagina.

 

Duscha's 3de nestje is geboren!

5 april 2012

Duscha's 3de nestje is vannacht/vandaag geboren. Het eerste pupje zag het licht om 00u05. Tegen de middag waren ze met acht, waarvan vijf reutjes en drie teefjes. Een kleiner nestje dan we gewoon zijn van Duscha, maar ze zijn prachtig en ze zitten er stevig in. De eerste foto's vind je hier.

Foto's en andere updates vind je ook op Duscha's facebookpagina.

 

Duscha zit nu ook op facebook

15 maart 2012

Om nog sneller weetjes en foto's te kunnen delen met iedereen die interesseert heb ik voor Duscha nu ook een facebook pagina aangemaakt. Je kan Duscha's avonturen nu dus ook volgen op:

http://www.facebook.com/RidgebackDuscha

 

Meer info over de vader van Duscha's komende nestje

07 maart 2012

Terwijl Duscha met de dag dikker lijkt te worden kan ik eindelijk wat tijd vrijmaken om wat meer info te plaatsen over de vader van haar nestje. Onder zie je enkele prachtige foto's en ik heb ook enkele documenten online gezet zoals de stamboom, het keuringsbewijs van het onderzoek op heupdysplasie waar hij de perfecte score A1 heeft gekregen en het attest dat hij gekregen heeft als Nederlands kampioen 2007.

Foto dekreu

Foto dekreu

Foto dekreu

Foto dekreu

 

Duscha is gedekt!

02 februari 2012

Tijd om deze site nieuw leven in te blazen. Duscha is lang anderhalf jaar niet meer loops geweest, maar nu is het terug zo ver. Ik had al bang dat het niet meer zou komen.

Gisteren is ze gedekt door een prachtige reu van Kastor's Home en morgen gaan we opnieuw. Als alles goed gaat verwacht ik dus begin april een nestje. Laat ons hopen.

Weldra foto's van de dekreu en ik ga binnenkort de site eens een beetje updaten. Hij is wel wat aan vernieuwing toe. I'll keep you posted.

 

Alle pups van Dara verkocht

19 april 2011

Alle pups van Dara hebben een nieuwe thuis gevonden! Ik hoop dat ze alle baasjes veel geluk brengen.

 

Dara heeft 14 pups op de wereld gezet

24 januari 2011

Donderdag 20 februari heeft Dara 14 schattige pups op de wereld gezet. Kijk snel op haar site voor meer informatie en de eerste foto's.

Klik hier!

 

Rigeback Dara verwacht puppy's eind januari

3 januari 2011

Dara, een mooie Rhodesian Ridgeback teefje, verwacht weldra haar tweede nestje. Surf snel naar haar eigen mini-website om alles over haar en de vader van de pups te weten te komen.

Klik hier!

 

Goed nieuws!

30 december 2009

Goed nieuws! Alle pups hebben een leuke nieuwe thuis gevonden :-) Eéntje wacht nog tot haar nieuwe baasjes van vakantie zijn en dan kan ook zij aan een nieuw hoofdstuk beginnen bij een nieuw gezin.

Ik wens alle nieuwe baasjes veel geluk toe met hun pup!

 

Nieuws over de pups

8 december 2009

Het is al enige tijd geleden dat er hier nog nieuws is verschenen over mijn puppy's. Niet dat er geen nieuws is, integendeel.

Er is veel interesse naar de pups en elke vrije moment is er wel iemand komen kijken. Ze zijn normaal gezien dat ook allemaal verzekerd van een leuke nieuwe thuis wanneer ze oud genoeg zijn om het nest te verlaten.

Donderdag worden ze allemaal gechipt en krijgen ze hun eerste inenting. Dit weekend komen hun nieuwe baasjes hen al uitkiezen. Dat wordt spannend voor ons allemaal.

Ik heb nog een paar nieuwe foto's online gezet. Ik had gehoopt nog een filmpje te maken, maar ze lopen nu uit en het licht in de hokken is niet fel genoeg 's avonds. Ik hoop dat het snel beter weer wordt, dan kunnen ze buiten spelen. Ze worden ze ook gewoon aan gras en zand en misschien al een beetje regen (al hopen we van niet). Dat levert gegarandeerd leuke foto's en filmpjes.

Ga nu naar de fotopagina om de laatste nieuwe foto's te bekijken.

 

De pups krijgen hun eerste echte maaltijd

25 november 2009

De pups zijn een dikke 3 weken oud en ze hebben voorbije maandag hun eerste echt emaaltijd gekregen. Omdat dit altijd de moeite is om een keer te zien staan er enkele foto's en een filmpje van op de fotopagina.

 

Eindelijk nieuwe foto's en filmpjes online

20 november 2009

Door een gebrek aan tijd zijn de gemaakte foto's en filmpjes pas erg laat online gekomen. Maar geduld wordt beloond met foto's van een week tot 3 weken oud en maar liefst 4 korte filmpjes.

Er staan ook foto's bij van de vader en je kan er ook zijn stamboom en HD-certificaat downloaden.

Neem dus snel een kijkje op de fotopagina!

 

Een bende van 11 schattige pups

12 november 2009

Maar liefst 11 pups heeft Duscha gekregen, waarvan 9 teefjes en 2 reutjes. Allemaal gezond, de ene al wat groter, de ander al wat donkerder. Eén dezer dagen zet ik nieuwe foto's online. Maar ga toch almaar een kijkje nemen op de fotopagina, want ik heb foto's van de vader toegevoegd.

 

Duscha is bevallen!

3 november 2009

Eindelijk is het zover! Het voorbije weekend is Duscha bevallen van haar 2de nestje. Het was een zware bevalling, maar alles is goed met de pups en de mama.

Ga snel kijken naar het fotoboek want de eerste foto's staan al online!

 

Duscha hoogzwanger

20 oktober 2009

Over een 2-tal weken is het eindelijk zover. Dan krijgt Duscha haar 2de nestje. Haar buik heeft al enorme proporties aangenomen en ze doet het al een beetje rustiger aan. Ik zit al vol spanning te wachten en hou jullie hier uiteraard op de hoogte.

 

Foto's en filmpjes van Kyla's pups op haar mini-website

26 juli 2009

Kyla's mini-website staat online! Hier vindt u foto's en info over Kyla en kan u de evolutie van de pups volgen d.m.v. foto's en filmpjes.

Bekijk snel Kyla's mini-website!

 

Eindelijk weer nieuws over Kyla's pups

20 juli 2009

Omdat ik het zelf behoorlijk druk heb wordt er hier maar weinig gepost over Kyla's pups, maar daar probeer ik de komende dagen/weken verandering in te brengen.

Kyla heeft dus 10 gezonde pups gekregen, waarvan 6 reu's en 4 teefjes. Zowel mama als pups maken het zeer goed. Eerste stapjes zijn gezet en de oogjes worden geopend.

Hieronder kan je een filmpje bekijken van Kyla en haar pups. Ik ben nog bezig aan een mini-website voor Kyla waar u ondermeer foto's zal vinden van zowel Kyla als de pups.

 

Kyla is vandaag bevallen van een hele bende ronde en gezonde pups

02 juli 2009

Kyla, de Rhodesian Ridgeback van mijn broer, is vandaag bevallen van een mooi nestje. Ze lijken allemaal rond en gezond, maar we kijken het nog een paar dagen aan. Weldra leest u hier hoeveel pups ze heeft gekregen, hoeveel teefjes, hoeveel reutjes en al gauw zal u hier de eerste foto's terugvinden.

 

Rhodesian Ridgeback Kyla verwacht puppy's

22 juni 2009

Kyla, de Rhodesian Ridgeback van mijn broer, verwacht begin juli puppy's. Weldra meer nieuws hierover en foto's van Kyla.

 

Foto's van de pups na het verlaten van de nest

29 juni 2008

Eindelijk heb ik enkele foto's online gezet van de pups nadat ze de nest hebben verlaten. Deze kan je bekijken op de fotopagina.

Bedankt aan alle baasjes voor het mailen van de foto's. Ik ben blij te horen dat het de puppy's goed vergaat en dat iedereen er zo tevreden over is.

 

Alle pups zijn verkocht

5 januari 2008

Alle 10 de pups hebben de nest verlaten. De laatste is gisteren verkocht. Het lijkt hier heel stilletjes ineens en ik mis de beestjes wel, maar ik ben ervan overtuigd dat ze stuk voor stuk een heel fijne nieuwe thuis hebben gevonden.

Ik wens alle nieuwe eigenaren veel succes en vooral veel plezier met hun nieuwe hond.

 

Nog 4 pups zoeken een nieuwe thuis

28 januari 2008

Nog 4 schattige pups, 2 reutjes en 2 teefjes zoeken een nieuwe thuis. Hieronder enkele recente foto's + enkele foto's van de reeds verkochte pups.

 

Nog 4 pups beschikbaar

18 januari 2008

Zes puppy's hebben een nieuwe thuis gevonden en zo te horen zijn ze er zeer tevreden. Dit wil zeggen dat er nog vier beschikbaar zijn, waarvan twee teefjes en twee reutjes.

Bent u op zoek naar een Rhodesian Ridgeback puppy, neem dan gerust contact met mij op en kom een keertje naar de puppy's kijken.

 

De laatste weken gaan in

30 december 2007

De puppy's worden dinsdag 8 weken en mogen dus stilaan de nest verlaten. Tegen het einde van de komende week zullen ze nog maar met zijn vijven zijn.

De voorbije weken hebben ze al van vanalle soorten voeding mogen proeven en hebben ze eindelijk buiten kunnen spelen. Kijk zeker eens op de fotopagina, daar kan u een filmpje vinden van hun speelpartijtjes buiten in het gras.

Vorige week met Kerst heb ik ze allemaal afzonderlijk eens gefotografeerd. Hieronder kan je ze dus allemaal eens apart bekijken. Ondertussen zijn we wel weer enkele dagen verder en ze veranderen nu razendsnel. De meest recente vindt u op de fotopagina.

 

De eerste voeding

30 november 2007

De puppy's hebben gisteren voor het eerst puppybrokken gekregen. Neem een kijkje op de fotopagina en zie hoe ze zich als kleine varkentjes op hun eerste echte maaltijd stortten.

 

De eerste stapjes

21 november 2007

De puppy's veranderen nu razendsnel. Ze worden actiever en ze proberen al op hun pootjes te staan. Omdat dit gewoon te schattig is voor woorden heb ik er een filmpje van gemaakt en bij op de fotopagina gezet.

 

Nieuwe foto's + extra info over de vader van de pups

18 november 2007

Als u nog eens op de fotopagina gaat kijken zal u zien dat er nieuwe foto's van de pups op staan.

Omdat ik nogal wat vragen krijg over de vader van de pups, meer bepaald naar diens prestaties op shows, heb ik ook een powerpointpresentatie online gezet met wat extra info. Klik hier om deze te bekijken. Om deze te bekijken hebt u wel powerpoint nodig (onderdeel van het Officepakket van Windows) of een powerpointviewer.

Wilt u nog meer weten over de reu, dan neemt u best contact op met Geertje Verschoren. Contactinfo vindt u op haar website: www.kastorshome.be.

 

Duscha is bevallen van 10 prachtige pups

7 november 2007

De kogel is door de kerk. Het zijn 10 prachtige pups geworden, waarvan 5 reutjes en 5 teefjes. Ze zijn reeds gecontroleerd op sinussen en dergelijke.

Hieronder een foto'tje. Klik hier voor meer foto's. Kom regelmatig kijken. Ik ben van plan regelmatig nieuwe foto's online te zetten.

foto van de puppy's

 

Duscha is aan het bevallen!

6 november 2007 - 16:00

Duscha is kort voor de middag bevallen van haar eerste pupje. Hoewel ze een spuitje heeft gekregen om de bevalling vlotter te laten verlopen, komen er nog steeds bij. Momenteel heeft ze er 7, maar het kunnen er nog steeds meer worden. Meer info volgt nog ...

 

Duscha in verwachting van haar eerste puppy's?

9 september 2007

De voorbije dagen is Duscha voor het eerst gedekt. Als alles vlot verloopt verwachten we dus in november haar eerste nestje.

De trotse vader is Kastor's Home Mangwe Grand Edition (zie onderstaande foto). Klik hier om zijn stamboom te bekijken. Voor meer informatie over Kastor's Home, surf naar www.kastorshome.be.

Wenst u meer informatie of bent u geïnteresseerd in één van haar puppy's? Neem dan gerust contact met mij op.

foto Mangwe Grand Edition

Top